Vissza

Az ISO 22000 Élelmiszer-Biztonsági Irányítási Rendszer

Az ISO 22000 szabvány az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszereket szabályozza, és célja az élelmiszerek biztonságának garantálása a termeléstől a fogyasztásig. Segít az ellátási lánc minden szintjén megfelelni a jogszabályoknak, és biztosítja a folyamatok rendszeres felülvizsgálatát és javítását. A tanúsítvány megszerzése növeli a fogyasztói és partneri bizalmat és elégedettséget.

ISO 22000 Élelmiszer-Biztonsági Irányítási Rendszer
Alpha Quality

Az ISO 22000 Élelmiszer-Biztonsági Irányítási Rendszer előnyei

  • Igazolja vevők, a társadalom és a hatóságok felé, hogy vállalata megfelel a szabvány követelményeinek, és alkalmas a biztonságos élelmiszer előállításához,
  • Igazolja a külvilág felé, hogy cége elkötelezett az élelmiszerbiztonság érdekében,
  • Biztosítja, hogy cége megfeleljen a hazai és nemzetközi előírásoknak,
  • Erősíti cége piaci megítélését, ezáltal növeli versenyképességét, különös tekintettel a továbbértékesítéssel foglalkozó multinacionális cégek számára,
  • Egységesíti a HACCP rendszer és az ISO 9001-es szabvány követelményeit.
előnyök

Az ISO 22000 szabvány az Élelmiszer-Biztonsági Irányítási Rendszer (ÉBIR) kialakításának és működtetésének alapvető követelményeit határozza meg. Ez a szabvány magában foglalja a HACCP lépéseit, az ISO 9001 Minőségirányítási Rendszer elemeit is, valamint az élelmiszerek biztonságos előállításához szükséges feltételeket. Az ISO 22000 szabvány irányelvei útmutatást nyújtanak az élelmiszerlánc minden szereplőjének, akik hatékony ÉBIR-t szeretnének kialakítani és fenntartani. Ezen követelmények alapján az élelmiszerlánc minden résztvevője, beleértve a mezőgazdasági termelőket, takarmánygyártókat, élelmiszergyártókat, kereskedőket, vendéglátóipari egységeket, közétkeztetőket, valamint csomagolóanyag- és élelmiszer-ipari gépgyártókat, sikeresen alkalmazhatja ezt a rendszert. Az ISO 22000 szabvány biztosítja, hogy minden érintett szereplő képes legyen az élelmiszer-biztonság legmagasabb szintű fenntartására, így védve a fogyasztók egészségét és növelve a termékek megbízhatóságát.